Inikah Jin? Wajah Seramnya Terekam Video Satpam Saat Ronda Malam, Baunya Seperti Bangkai


KisahUmat.com ~ Salah satu profesi yang rentan terhadap gangguan makhluk halus atau hantu adalah satpam. Terlebih lagi jika harus jaga malam dan keliling ke area dimana menjadi tanggung-jawabnya.

Nggak jarang, mereka melihat penampakan seram hantu ataupun bayangan-bayangan mengerikan yang selain bikin kaget juga bikin bulu kuduk berdiri.

Seperti cerita salah satu satpam yang jaga malam di salah satu area di negeri tetangga Singapura yang videonya viral di media sosial beberapa waktu terakhir.

Video kiriman fans,‎Magix Mpire Magix

Assalamualaikum, ini kejadian semasa saya bertugas sebagai standby engineer di waktu malam. Saya telah di arahkan ke satu bangunan di satu kawasan Singapura, untuk periksa power shut down.

Semasa saya sampai di tempat yang diarahkan, tiada lampu yang hidup, maklum lah kata power shut down. Di fikiran saya ingat ini mesti tikus gigit salah satu wire yang ada situ. Saya pun menuju ke tempat power house untuk menhidupkan lampu yang ada.

Tempat power house itu banyak pokok – pokok besar di kawasan itu. Dan banyak cerita seram yang saya dengar dari rakan kerja saya berkenaan tempat itu. Tapi apa malangnya saya boleh lupa semua cerita dari kawan saya itu semasa itu. Saya pun tidak fikir apa – apa, gerak hati saya untuk merakam perjalan saya menuju ke power house itu.

Semakin saya hampiri di pokok itu bau bangkai sangat kuat, dalam hati saya berkata ini mesti tikus mati gigit wire.

Tiba – tiba saya perasan ada benda tengah menperhatikan saya dicelar pokok itu, saya pun arahkan handphone saya ke pokok itu, terkejut buatnya saya, saya Nampak 2 bjij mata merah melihat kearah saya. Saya ingat itu reflect lampu handphone saya. Saya pun tengok lagi dan dia masih melihat saya begitu seram. Apalagi angkat kaki terus lari panggil back up.."

Berikut video menyeramkan yang brilio.net lansir dari Para Pencari Entiti, Minggu (22/10).

Baca Kisah Misteri Menarik Lainnya di sini :

Like Facebook Berita Viral dan Unik :

Join Channel Telegram Kami :

Follow Twitter Berita Unik :


ADA BERITA UNIK DAN MENARIK SCROLL KE BAWAH www.KisahUmat.com
Sumber Berita : brilio.net
close
Berita Islam